DOBRE

конференція3

Доценти кафедри Гай О.М. та Смірнова І.В. в складі команди тренерів ЦНТУ пройшли перший етап навчання за програмою підготовки тренерів (викладачів) Програми DOBRE, що є п’ятирічним проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) вартістю 50 мільйонів $ «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Програма DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. DOBRE проведе відбір на конкурентних та прозорих засадах та надаватиме пряму допомогу 75 об’єднаним територіальним громадам в цих областях.

Глобал Комьюнітіз, міжнародна неурядова організація з великим досвідом покращення місцевого врядування та розвитку громад в багатьох країнах світу, керує Консорціумом DOBRE, що складається з місцевих та зарубіжних партнерів:

  • SocialBoost: поширює інноваційні ІТ-рішення, що ґрунтуються на попиті, для інклюзивного та колегіального місцевого самоврядування.
  • Український Кризовий Медіа Центр (УКМЦ): проводить активну стратегічну комунікацію, націлену на обізнаність громадськості про переваги децентралізації, навчає учасників ефективних комунікаціям та максимізує поширення результатів, досягнутих ОТГ та програмою DOBRE.
  • Фундація Підтримки Місцевої Демократії, Польща (FSLD): привносить технічні експертні ресурси в стратегічне планування, надання послуг та колегіальне бюджетування з використанням польського досвіду децентралізації, але адаптованого для України.
  • Малопольска Школа Державного Управління при Краківському Університеті Економіки (MSAP/UEK): покращує можливості для освітнього та професійного розвитку в державному управлінні.

Національний Демократичний Інститут (NDI): підвищує гендерну рівність та сприяє розширенню прав і можливостей для жінок. Також забезпечує експертними ресурсами в розробці та аналізі кількісних та якісних досліджень

конференція2 конференція1

© 2024 KNTU